E-mail: info@os-hrpelje.si ......Tel.:05 689 20 60
 

Hura, postali smo šolarji

IMG 2510Prvi septembrski ponedeljek je bil za učence 1. a in 1. b, prav poseben dan.  Prvič so sedeli v šolskih klopeh kot pravi šolarji.

Sonce se je na nebu ta dan otrokom veselo smejalo, pred šolo pa jih je pričakal nagajivi Kuža Pazi. Šolska vrata so se odprla. Harmonika je veselo zaigrala, učenci razredne stopnje so zapeli. Četica prvošolčkov je prestopila šolski prag in skozi špalir, ob razigrani dobrodošlici, odkorakala v šolski  večnamenski prostor . Kot se za slavnostni sprejem spodobi, je novo generacijo šolarjev najprej pozdravila ravnateljica. Sledil je  pester, plesno-pevsko obarvan program. Učenci  razredne stopnje so tako pričarali  veselo vzdušje, na obrazih prvošolcev pa vesel nasmeh. No, tudi nekaj solzic je bilo, a so se ob toplem sprejemu učiteljic in doživljanju toliko lepih trenutkov, kmalu osušile.

Kako lepa učilnica je pričakala prvošolce. Res da so v njej čisto ta prave šolske klopi, toda nismo pozabili, da  je pomembno delo otrok tudi igra. Iskrive očke otrok so kar zažarele ob pogledu na igralni kotiček in police, na katerih so lepo zložene družabne igre.

Ustvarjalni prstki  prvošolcev  so že prvi dan izdelali čisto pravo medaljo v spomin na začetek šolanja.

Polizali so še sladoled in že so jih pred šolo čakali starši. Veseli in bogatejši za lepe vtise prvega šolskega dne, so jim njihovi sončki, ki so ta dan postali učenci, stekli v objem. Pa SREČNO UČENCI NA NOVI POTI UČENOSTI!

Učiteljice

Slike:

{AG}slike_novice/2013_prvi_solski_dan{/AG}