E-mail: info@os-hrpelje.si ......Tel.:05 689 20 60
 

Ustvarjalni tabor Kranjska Gora 2013

IMG 2431Ta vikend se dogaja ustvarjalni tabor oziroma gorske delavice v Kranjski Gori.

  

PETEK, 11. 10. 2013

Ob 16h smo se z nasmejanimi obrazi odpeljali proti Kranjski Gori. 39 učencev in mentorice Danijela Želko, Maja Sulčič ter Lina Faletič smo okrog 18h v objemu sonca prispeli v CŠOD Kranjska Gora. 

Najprej smo se dogovorili o pravilih bivanja v Centrih šolskih in obšolskih dejavnosti, zatem pa je sledila okusna večerja. Po večerji smo si pripravili sobe, zatem pa odšli na nočni sprehod skozi center mesta do zelenih smučin. Z ročnimi svetilkami smo si pomagali pri pohodu in hkrati opazovali zvezdno nebo. Po sprehodu so sledile socialne igre in predstavitev sobotnih delavnic. Učenci so se po svojih željah odločili, kje bodo v soboto dopoldan in popoldan preživeli svoj čas ter nadgrajevali znanje. Seveda so učenci imeli tudi nekaj časa za druženje in navezovanje stikov. Ob 23h so morali vsi v svoje sobe, še dolgo v noč pa je bilo slišati smeh in šepetanje.

Slike:

{AG}slike_novice/2013_tabor/petek{/AG}

 

SOBOTA, 12. 10. 2013

Noč je zelo hitro minila in prebudili smo se v deževno jutro. Po zajtrku so sledile gibalne igrice, zatem pa so se učenci razvrstili po delavnicah, ki so si jih izbrali. Letos uživajo v devetih delavnicah. Mentorji Anita Penko Maslo, Lina Faletič, Ingrid Škerjanc, Tjaša Race, Jaka Nemanič, Samo Meden, Sandra Vatovec, Vesna Marion in Mirjana Metlika so pripravili POP delavnice, Matematične zavozlanke, Bučijado, NLP delavnice oz. delavnica Ne laži prosim, Mikroskopiranje in Seciranje, Delavnico animiranega filma, Inprovizacijsko delavnico, Snemanje in režijo reklame ter Zabavno fiziko. Dopoldan nam je zelo hitro minil, sproti pa vse dokumentiramo in poročamo. Slike vam povedo vse.

Popoldan smo si začinili z dvema skoraj pravima porokama. Učence smo razdelili v dve skupini, določiti so morali ženina, nevesto, matičarja, župnika, priči, starše in svate ter pričarati čim bolj pristno sceno in dogajanje poroke. Učenci so se izredno vživeli in vsem nam pričarali dve pristni poroki. Sedaj nadaljujemo s popoldanskimi delavnicami. Zunaj še vedno dežuje, mi pa držimo pesti, da nam bo vreme jutri bolj naklonjeno. Prilagamo še nekaj fotografij iz popoldanskih dejavnosti. Po večerji nas čakajo predstavitve delavnic, ogled reklame, animiranega filma, pop pevcev in zabava s plesom. Jutrišnji dan bo, če nam bo vreme dopuščalo, pohodniško obarvan. Sprehodili se bomo namreč do Zelencev. Zelénci so talni izvir Save Dolinke, v občini Kranjska Gora. Tu voda privre na dan iz do 2 metra globokega jezera zelene barve. Zaradi te izrazito zelene barve je izvir tudi dobil svoje ime. Zelenci so naravni rezervat in dom mnogim ogroženim živalskim in rastlinskim vrstam.

Porozna jezerska kreda, ki je na dnu, neprestano prepušča talno vodo v obliki »vulkančkov«, kar je edinstven primer v Sloveniji. Jezerska voda ima stalno temperaturo okrog 5-6 °C. Voda iz jezera preide v strugo, ki se na vzhodu razlije v kilometer dolgo in 200 m široko, plitko močvirje Blata. Rečna struga Save Dolinke nastane pri kraju Podkoren, ob pobočju gore Vitranc. (Vir: http://sl.wikipedia.org/wiki/Zelenci, z  dne 12. 10. 2013, 16:50). Po kosilu sledi odhod domov. Starši nas pričakujte v Hrpeljah okrog 16h. V »živo« se naše javljanje s tem zaključuje. Zaključek dogajanj bo viden, ko pridemo nazaj domov in strnemo vse vtise. Lepo se imejte, ker mi se vsekakor bomo. Hvala, ker nas spremljate!

Dnevnik zapisovali:Danijela Želko in Maja Sulčič

Slike:

{AG}slike_novice/2013_tabor/sobota{/AG}

Video: TUKAJ