E-mail: info@os-hrpelje.si ......Tel.:05 689 20 60
 

Zadnji poziv prostovoljcem Simbioze

simbioza

 Pozdravljeni,

pridružite se več kot 5600 prostovoljcem, ki so v preteklih dveh letih že sodelovali pri projektu Simbioza in učili starejše osnov uporabe računalnika. Tokrat ste na vrsti vi!

Kaj je Simbioza?     Vseslovenski prostovoljski projekt za dvig računalniške pismenosti starejših. Osrednji namen akcije je omogočiti starejšim pozitivno izkušnjo z računalnikom, okrepiti njihovo samozavest in jih motivirati za nadaljnje učenje in uporabo, mladim pa približati pomen prostovoljstva in medgeneracijskega sodelovanja. Več o projektu lahko preberete tukaj.

Kdaj in kje?      Delavnice Simbioza bodo potekale med 21. in 25. oktobrom po vsej Sloveniji. Potekale bodo od ponedeljka do petka, in sicer tako v dopoldanskem terminu (9.00–11.00) kot tudi v popoldanskem (16.00–18.00). Prostovoljci si sami izberete poljubno kombinacijo terminov in lokacij, ki vam ustrezajo.

Katera znanja potrebujem?      Kot prostovoljec lahko sodeluje vsak povprečen uporabnik računalnika in interneta, ki hkrati obvlada osnovna računalniška znanja (miška, tipkovnica, pisanje besedila). Za pomoč starejšim pri učenju e-veščin ne potrebujete nobenih posebnih znanj, le kanček potrpežljivosti in dobre volje. Prejeli pa boste tudi vso potrebno gradivo (priročnik) za izvedbo delavnic.

K projektu se lahko prijavite le še do 15.10.2013, preko spletne strani www.simbioza.eu, telefonske številke 040 940 888 ali preko info točk na Si.mobilovih prodajnih mestih po vsej Sloveniji.

Če imate še kakršnakoli vprašanja, predloge ali pomisleke, nam pišite na prostovoljci@simbioza.eu in z veseljem vam bomo odgovorili.

Se vidimo oktobra na delavnicah!