E-mail: info@os-hrpelje.si ......Tel.:05 689 20 60
 

Obisk v Makedoniji

Med jesenskimi počitnicami (od 27. oktobra 2013 do 1. novembra 2013) smo nekateri učenci naše šole obiskali slikovito Makedonijo.

To smo bili učenci, ki so k nam prišli iz Makedonije, Merita, Elmina, Šaban in Seldin in štiri povabljene učenke, Kristina, Kaja, Evita in Urška. Spremljala sta nas ravnateljica Janja Babič in učitelj makedonščine na naši šoli Zekirija Šainoski. Skupaj z nami so se ekskurzije udeležili tudi učenci makedonščine iz Ljubljane in Postojne, ki jih tudi poučuje učitelj Zekirija. Na pot smo se odpravili že v nedeljo. Prvi dan smo si ogledali razkošno Skopje in doživeli celo sprejem pri makedonskem predsedniku, Giorgiju Ivanovu. Prespali smo na makedonskem smučišču Mavrovo. V naslednjih dneh smo si ogledali domače vasi naših učencev, mesto Debar, čudovito Ohridsko jezero, Bitolo, Prilep in Kičevo. Občina Gazibaba nas je obdarila s knjigami in makedonskimi čaji, ki imajo res čudovit okus. Makedonija je prečudovita dežela prijaznih ljudi. Sonce ni samo na njihovi zastavi, ampak nam je sijalo in nas grelo tudi vse dni našega bivanja. Vrnili smo se v soboto. Pot je bila sicer naporna, naši vtisi pa tako lepi, da smo se vsi strinjali, da je bilo nepozabno.

Hvaležni smo, da smo imeli možnost preživeti krasen počitniški teden v prijetnem druženju in spoznavanju novih krajev in ljudi. Zahvaljujemo se učitelju Zekiriji, ki nas je povabil na to prekrasno potovanje, makedonskemu ministrstvu za šolstvo, makedonskemu ministrstvu za zunanje zadeve in tudi naši občini, ki so finančno omogočili izvesti  nepozabno potovanje. Obljubili smo si, da to srečanje ne bo zadnje.

Urška Novak, 9. r

 a

Slika 1: Obisk pri predsedniku Makedonije

Slike:

{AG}slike_novice/2013_makedonija{/AG}